Potențialul de securitate energetică rămâne nevalorificat

România are un potențial extrem de mare în ceea ce privește securitatea energetică, însă din păcate, acesta nu este fructificat. Experții din acest sector susțin faptul că niciun stat din Uniunea Europeană nu și-a tratat atât de rău acest potențial precum au făcut-o guvernanții României.

Țara noastră dispune de resurse prețioase, însă din păcate, investițiile au fost amânate o perioadă mult prea îndelungată. Alte state au reușit să valorifice potențialul existent, chiar dacă acesta nu este comparabil cu cel al României. De exemplu, Ungaria, slab înzestrată cu resurse energetice faţă de ţara noastră, prin politici publice inteligente a reuşit să îşi îmbogăţească securitatea energetică. Unul dintre obiectivele acestei țări este să construiască interconectori cu toţi cei şapte vecini pe care îi are. România rămâne izolată de marile fluxuri pentru că nu există condiţii de interconectare.

Care sunt recomandările Comisiei pentru autoritățile române în vederea valorificării potențialului de securitate energetică?