Prezența doamnei Comisar European, Maryia Gabriel la Cluj-Napoca subliniază profilul orașului de hub european al inovării!

PPEÎn aceste zile are loc, la Cluj-Napoca, vizita doamnei Mariya Gabriel, Comisar European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, în cadrul conferinței „StartUp City Cluj-Napoca”, eveniment organizat de către municipalitatea clujeană. Vizita doamnei Comisar a presupus și un dialog al domniei sale cu cetățenii, alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc pe tema “Orizont Europa: provocări şi perspective”.

În cadrul evenimentului, s-a subliniat importanța inovării și cercetării în actualul context european.
Totodată, s-a discutat despre programele europene pentru dezvoltarea orașelor, despre strategiile de finanțare ale Comisiei Europene și despre posibilitatea nivelului local de a se implica în luarea deciziilor de impact pentru dezvoltarea urbană sustenabilă în orașele din Europa.
Evenimentul a adus împreună actori din ecosistemul local de inovare (experți cheie ai Q-Helix), experți din Uniunea Europeană activi în ecosistemele de startup-uri naționale și internaționale, precum și parteneri locali, naționali și internaționali.
Clujul este deja recunoscut ca un centru care susține dimensiunea de startup, un puternic centru care susține tinerii și dimensiunea de cercetare, inovare și IT.
Îl felicit pe domnul primar Emil Boc și întreaga administrație clujeană pentru evenimentul deosebit de important care se desfășoară în aceste zile la Cluj-Napoca dar și pentru strategia asumată, aceea de a transforma orașul dintr-unul industrial, într-un oraș al cunoașterii, a cărui dezvoltare se va face prin domenii ale viitorului, cum sunt inteligența artificială sau The Internet of Things, bineînțeles cu sprijinul fondurilor europene puse la dispoziție de Comisia Europeană.
Fără îndoială, în aceste zile Clujul este capitala europeană a inovării și un model pentru orice administrație publică locală din România, în domeniul cercetării, educației și nu numai.