Protocolul la Acordul de parteneriat și cooperare de instituire a unui parteneriat între CE și Rusia pentru a se ține seama de aderarea Republicii Croația la Uniunea Europeană

Încheierea protocolului la Acordul de parteneriat și cooperare de instituire a unui parteneriat între Comunitățile Europene și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Rusia, pe de altă parte, pentru a ține seama de aderarea Croației la Uniunea Europeană este un moment semnificativ pentru Croaţia, ca parte a UE.

Protocolul include Republica Croația ca parte contractantă la acord și angajează UE în a oferi versiunea autentică a acordului în noua limbă oficială a Uniunii Europene. Acordul de Parteneriat și Cooperare cu Federația Rusă cuprinde printre altele promovarea comerțului și investițiilor, inclusiv comerțul cu servicii de transport şi stabilește un cadru de cooperare în diferite sectoare, care este limitat la un cooperarea economică, financiară și tehnică generală.

Am votat în favoarea acestui raport care simbolizează o etapă normală în actualul context de aderare completă a Croaţiei la Uniunea Europeană.