Românii, la coada clasamentului european în ce privește consumul de legume

Tendința românilor de a consuma din ce în ce mai puține legume s-a pronunțat în ultima perioadă. Conform datelor Eurostat, România se situează pe penultimul loc la nivelul UE în ce privește consumul scăzut de legume. Astfel, românii mănâncă din ce în ce mai multă carne și dulciuri și tot mai puține legume. De asemenea, mai puţin de o treime din populaţie mănâncă legume o dată pe zi, cu toate că potrivit medicilor, legumele ar trebui să fie incluse zilnic în alimentaţie.

În plus, suprafeţele cultivate cu legume, dar şi producţia, au scăzut anul trecut comparativ cu 2017, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Astfel, anul trecut s-au cultivat cu două mii de hectare de legume mai puţin, faţă de 2017. Principalele cauze care au condus la această situație au fost lipsa spațiilor de colectare și depozitare și variațiile de temperatură.

Care sunt instrumentele de care dispune Comisia în vederea încurajării consumului de legume în rândul românilor, dar și în vederea creșterii suprafețelor cultivate cu legume?