Daniel Buda (PPE ), în scris. Propunerea de rezoluție comună, cu privire la situația din Ucraina, aduce in discuție, din nou, situația tensionata din Ucraina. Trebuie amintit faptul ca Rusia considera Parteneriatul estic al UE ca pe o amenințare la adresa propriilor interese politice si economice. UE încearcă sa trimită un mesaj cat se poate de evident: Rusia ar avea de câștigat de pe urma acestor activitati comerciale si economice, iar securitatea Rusiei poate fi consolidata de o vecinătate stabila.

Prin aceasta rezoluție se cere Comisiei să monitorizeze îndeaproape impactul așa-numitelor „contra-sancțiuni ruse” și să ia rapid măsuri pentru a sprijini producătorii afectați de restricțiile comerciale ale Rusiei si să examineze în ce mod UE poate să facă mai bine față unor crize similare în viitor.

Am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluţie pentru că trebuie luate toate masurile necesare pentru a sprijini în mod concret și la timp producătorii europeni afectați in urma acțiunilor Rusiei, care a folosit comerțul ca instrument pentru destabilizare a regiunii si a introdus interdicții pe importurile de produse din Ucraina si Republica Moldova, la fel ca si reintroducerea taxelor clauzei națiunii cele mai favorizate pentru produsele provenind din aceste tari.