Situația după cutremurul din Nepal din data de 25 aprilie 2015

Seismul devastator de 7,9 grade pe scara Richter produs pe data de 25 aprilie în Nepal a provocat avalanșe de amploare și a fost urmat de zeci de replici de intensitate medie. În urma acestor catastrofe, bilanțul cutremurelor și avalanșelor produse în Nepal a ajuns la 6 200 morți și 14 000 de răniți. Aproximativ 1,4 milioane de persoane au nevoie urgentă de alimente și apă. Potrivit Organizației Națiunilor Unite, dintre cele 28 de milioane de locuitori ai Nepalului, 8 milioane au fost afectate de cutremur, dintre care 1,7 milioane de copii. De asemenea, o mie de cetățeni din țări membre ale Uniunii Europene sunt dați dispăruți. Având în vedere că activitatea Uniunii Europene pe scena internațională include și sprijinul pentru dezvoltare și are la bază principiile care au inspirat crearea, dezvoltarea și extinderea sa:

Ce măsuri are la dispoziție Comisia pentru a sprijini autoritățile nepaleze astfel încât acestea să ofere sprijinul necesar persoanelor afectate de cutremur?

Ce măsuri are la dispoziție Comisia pentru a sprijini statele membre în ceea ce privește găsirea persoanelor date dispărute?