Situația refugiatelor și a solicitantelor de azil în UE

Valul de refugiați veniți în Europa creează probleme și în ceea ce privește situația refugiatelor și a solicitantelor de azil în UE. Este într-adevar o situație dificilă și în același timp problematică, iar drepturile acestora trebuie să fie respectate, fără nicio îndoială.

Pe de altă parte, respectarea drepturilor și libertăților indivizilor, indiferent de gen este o condiție esențială a unui stat de drept. A menționa doar femeile ca beneficiind de rele tratamente reprezintă o discriminare. Tratamentul preferențial discutat în prezentul raport are în vedere numai fetele, dar nu și baieții refugiați. Ținând cont de recentele incidente din tabara de refugiați de la Calais, unde au avut loc violuri în randul baieților de 14-16 ani, consider că este necesar ca și baieții să aibă dreptul la o protecție egală.

În același timp, raportul prevede facilități pentru comunitatea LGBTI, însă nu propune facilități și pentru creștinii persecutați de către musulmani în campusuri. Acest fapt este necesar să fie prevăzut.

Având în vedere argumentele menționate mai sus, precum și faptul că majoritatea măsurilor menționate în raport implică greutăți pentru voluntarii din campusuri și pentru responsabilii locali, mă declar împotriva acestui raport.