Yemen se confruntă cu o situație critică, caracterizată de conflicte, tensiuni tribale, violențe puternice având un impact umanitar semnificativ asupra populației civile, cu precădere asupra copiilor.

Violențele actuale își au originile în eșecul structurilor guvernamentale de a atinge dezideratele democratice, economice și sociale ale poporului yemenit, generând astfel nemulțumirea și divizarea societății Așadar, criza umanitară cauzată de amplele conflicte afectează milioane de bărbați, femei și copii nevinovați, rezultatele conflictelor soldându-se de cele mai multe ori în decesele civililor.

Astfel, situația din Yemen este caracterizată de instabilitate puternică, de o criză umanitară regretabilă exarcerbată de bombardamente și conflicte constante. Este necesară așadar restabilizarea situației din Yemen, consolidarea securității, existența unor structuri guvernamentale funcționale care să depună eforturi consistente de combatere a extremismului și violenței în regiune.

Consider că în această situație, se impune ca toate părțile să respecte dreptul internațional umanitar și dreptul internațional al drepturilor omului și să conlucreze de urgență cu organizațiile ONU și de ajutor umanitar pentru a le acorda asistență celor care au nevoie. M-am exprimat în favoarea acestui raport deoarece consider că este nevoie de măsuri imediate în vederea soluționării crizei umanitare din Yemen și reasigurării stabilității și păcii în teritoriu.