Un nou acord internațional de la Paris privind schimbările climatice

În momentul actual, schimbările climatice sunt o amenințare mondială care necesită atenție urgentă, avand un potențial ireversibil la adresa societăților umane și a biosferei. În acest context, exista o nevoie cât mai rapidă de a aborda acest subiect la nivel internațional.

Mai mult, gravitatea amenințărilor pe care le aduc schimbările climatice ar trebui să fie o preocupare principală, mai ales ca planeta este departe de a limita încălzirea globală sub 2 grade Clesius în raport cu nivelul preindustrial. Guvernele trebuie să adopte măsuri concrete și obligatorii de luptă împotriva schimbărilor climatice și să acționeze în favoarea obținerii un acord extrem de ambițios și obligatoriu din punct de vedere juridic la Paris in 2015.

Am votat în favoarea raportului referitor la un nou acord internațional de la Paris privind schimbările climatice deoarece Conferința de la Paris nu reprezintă doar o reuniune de încercare, ci o reuniune de decizie, iar această conferință simbolizează o etapă decisivă în negocierea unui nou acord global privind climatul, și care va intra în vigoare în 2020.