Risipa alimentară persistă

În fiecare an, tone de alimente care îndeplinesc condițiile de consum ajung la gunoi, în contextul în care milioane de oameni din întreaga lume suferă de […]

Citeste tot...

Omenirea trăiește pe credit ecologic începând cu data de 22 august

Începând cu data de 22 august, omenirea trăiește pe credit ecologic ceea ce înseamnă că au fost deja consumate resursele pe care planeta le oferă în […]

Citeste tot...

Prețul mierii din România se situează la cel mai mic nivel european

România se află pe ultima poziție la nivel european în ceea ce privește prețul mierii poliflore predată procesatorilor. Astfel, conform unei situații oficiale, prețul mediu oferit […]

Citeste tot...

Producția europeană de grâu a fost puternic afectată de secetă și inundații

Comerţul mondial cu grâu este modificat de impactul fenomenelor meteo extreme asupra recoltelor din Uniunea Europeană, în timp ce în alte părţi ale lumii culturile de […]

Citeste tot...

Recolta de struguri este cea mai modestă din ultimul deceniu

Recolta de struguri a anului 2020 este estimată la 150 – 200 mii de tone, mărimea recoltei fiind la nivelul anului vitivinicol 2010-2011. Seceta severă, înghețul […]

Citeste tot...

Rețelele sociale se transformă în piețe virtuale

Contextul actual al pandemiei a determinat tot mai mulți producători de fructe și legume să găsească diverse soluții, tot mai inovatoare, pentru a-și crea piață de […]

Citeste tot...

Victorie pro-europeană în Republica Moldova

Candidatul pro-european și pro România, Maia Sandu, a câștigat detașat turul al doilea al alegerilor prezidențiale desfășurate la jumătatea lunii noiembrie. Prezența la urne a fost […]

Citeste tot...

Importuri masive de lapte

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, importurile de lapte brut s-au majorat cu aproape 43% în primul semestru al anului, în timp ce cantitatea […]

Citeste tot...

România consumă tot mai multă hrană din import

Primele patru luni ale anului curent s-au caracterizat, în România, prin scăderea drastică a exporturilor (-13,3%). Importurile au scăzut și ele, însă doar cu 7,7 procente, […]

Citeste tot...

Fructele ecologice, puse la păstrare

Tehnologiile de păstrare a fructelor ecologice în atmosferă controlată au la bază utilizarea amestecurilor de gaze în diferite concentrații, precum și a temperaturilor scăzute și a […]

Citeste tot...

Efectele pandemiei asupra industriei alimentare

Conform unui raport al Comisiei Europene, românii plătesc mai puțin pe mâncare în această perioadă raportat la aceeași perioadă a anului trecut. Într-adevăr, s-au înregistrat scăderi […]

Citeste tot...

România: 7 milioane de hectare de sol degradat

România se confruntă cu degradarea unor suprafețe agricole din ce în ce mai mari în fiecare an. Principalul motiv este că nu s-a mai investit în […]

Citeste tot...

Criza forței de muncă în agricultură

În ultimii 15 ani, Europa a pierdut deja 30% din forța de muncă din agricultură. Aici e vorba și de muncitori, dar și de antreprenori. Tot […]

Citeste tot...

463 de milioane de copii nu au avut acces la învățământul la distanță în contextul crizei COVID-19

Închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19 a lăsat o treime dintre elevii din întreaga lume, adică 463 de milioane de copii, în imposibilitatea de a […]

Citeste tot...

Carnea artificială pe piața internațională

Recent, Singapore a autorizat producerea și comercializarea cărnii artificiale, care nu provine din sacrificarea animalelor. Întreg procesul de producție are loc în laborator. Produsul va fi, […]

Citeste tot...

Agricultura IT

Astăzi, mai mult ca oricând, impactul fenomenelor meteorologice extreme asupra activității umane este tot mai evident. Agricultura, în toate segmentele ei, este afectată direct de aceste […]

Citeste tot...