Tinerii nu au nevoie doar de un simplu loc de muncă, ci de un loc de muncă care să fie bine plătit!

PPEÎn cadrul ședinței Comisiei de Dezvoltare Regională din Parlamentul European, al cărei membru sunt, are loc o dezbatere pe marginea bugetului general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2020. Am intervenit în cadrul dezbaterii și am subliniat faptul că instituțiile europene trebuie să treacă la un alt nivel de abordare a șomajului în rândul tinerilor, aceștia având nevoie nu doar de un simplu loc de muncă, ci de unul bine plătit. De asemenea, am accentuat importanța reducerii birocrației pentru a evita întârzierea plăților. Nu în ultimul rând, am insistat asupra combaterii eficiente a schimbărilor climatice prin dezvoltarea unei agriculturi durabile.

Dar iată intervenția mea:

Vă felicit, domnule președinte, pentru raportul pe care l-ați prezentat astăzi. Aș avea doar câteva observații pe marginea conținutului acestuia. Un aspect foarte important este reducerea birocrației pentru a evita întârzierea plăților. Știm foarte bine că una dintre cauzele pentru absorbția redusă a fondurilor europene este dată de birocrație. Cunoaștem care sunt limitele unui aviz, dar este important ca prin mesajele pe care le transmitem de la nivelul Comisiei REGI să fie foarte clar că dorim în continuare reducerea birocrației.

În ceea ce privește locurile de muncă pentru tineri, nu m-aș feri să folosesc expresia locuri de muncă bine plătite pentru tineri. Stimați colegi, în momentul de față, nu doar lipsa locurilor de muncă este o problemă, ci și lipsa locurilor de muncă care să fie bine plătite pentru tineri astfel încât ei să poată avea o viață decentă, un trai bun. De aceea, cred că trebuie să inserăm acest aspect în conținutul proiectului de raport.

De asemenea, discutăm de schimbările climatice. Este o realitate pe care nu o putem ignora și trebuie să acționăm cu atât mai mult cu cât vedem astăzi care sunt efectele. Trebuie să fim conștienți de faptul că pentru a combate eficient schimbările climatice, trebuie să ne concentrăm pe o agricultură durabilă. De aceea, cred că este important să discutăm împreună de aceste concepte: schimbări climatice și dezvoltarea unei agriculture durabile astfel încât fermierii să nu fie puși în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea și în același timp să reușim să combatem aceste schimbări climatice care ne afectează viața de zi cu zi. Mulțumesc.

Maria SPYRAKI, din partea Grupului Partidului Popular European, a transmis următoarele aspecte: „Este important să înțelegem că trebuie să schimbăm modul în care folosim fondurile. Trebuie să sprijinim absorbția fondurilor europene. În acest sens, aș dori să depun un amendament în ceea ce privește condiționalitățile privind absorbția fondurilor europene. Este important de asemenea să facem față noilor provocări, în special celor privind schimbările climatice.”

Tonino PICULA, Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților, a subliniat următoarele idei: „Sprijin foarte mult ideea că nicio regiune nu trebuie lăsată în urmă. De asemenea, consider că trebuie să punem un accent important pe dimensiunea climatică. Inițiativa pentreu combaterea șomajului în rândul tinerilor trebuie să rămână de asemenea prioritară în noul buget.”