Reabilitarea clădirilor cu risc seismic ridicat

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Construcții, un seism similar cu cel petrecut în România în 1977, cu epicentrul în Munții Vrancei și de magnitudine 7 pe scara Richter, ar putea face peste 450 000 de victime. Conform normelor de expertizare, imobilele cu risc seismic de gradul I s-ar putea prăbuși, iar cele cu risc seismic de gradul II ar avea nevoie de lucrări de consolidare a infrastructurii. Cu toate că orașele s-au aglomerat, zonele vulnerabile au rămas la fel, clădirile vechi punând în pericol viețile oamenilor. Astfel, în București, 371 de clădiri sunt considerate pericol public sau cu risc ridicat de prăbușire.

Ce recomandări poate face Comisia autorităților române pentru a lua măsuri concrete în vederea reabilitării clădirilor cu risc seismic?

Ce instrumente financiare are la dispoziție Comisia pentru a susține autoritățile române în ceea ce privește reabilitarea clădirilor cu risc seismic, astfel încât să fie prevenit un dezastru care ar duce la pierderea a numeroase vieți omenești?